1. Home
  2. Komma igång
  3. Administrativa- och förvaltningsrättigheter

Administrativa- och förvaltningsrättigheter

Introduktion

Som för alla plattformar måste det finnas några administratörer. På .world kan en användare ha en av två förhöjda rättigheter:

• Administratör. Ger en användare fullständiga rättigheter att administrera sin organisation, sitt distrikt eller sin klubb. Beroende på på vilken nivå administratörsrättigheterna ges har de olika effekter.
    • Internationell admin. Kan administrera på internationell nivå och logga in som supportkonto för alla andra organisationer, distrikt och klubbar. Behörighet fastställs av Online Vision Manager. Funktioner ger inte automatiskt några administratörsbehörigheter.
    • Nationell admin. Kan administrera organisationen och logga in som supportkonto för alla distrikt och klubbar under organisationen. Behörigheter som ges av alla funktioner i styrelsen och funktionen DataManager.
    • Distriktsadmin. Kan administrera distriktet och alla klubbar som ingår i distriktet. Behörigheter som ges av alla funktioner i styrelsen och funktionen DataManager.
    • Klubbadmin. Kan administrera klubben. Behörigheter som ges av alla funktioner i styrelsen och funktionen DataManager.
  • Begränsad admin. Alla användare kan få begränsad tillgång till specifika moduler på vilken nivå som helst. Användaren kan då få tillgång till administrationsområdet men ser endast de moduler som är tillåtna. Användaren har och kan inte beviljas någon åtkomst till centrala administrationsmoduler. Se artikel: Tilldelning av rättigheter till klubbmedlemmar

Supportkonto

Som nämnts ovan kan administratörer på vissa nivåer administrera vissa distrikt, klubbar och organisationer. Detta görs via något som kallas Supportkonto. Ett supportkonto är som ett separat konto som endast är tillgängligt för administratörer och som kan öppnas i Översikt under varje enskild enhet som du vill administrera.

Katalogen kan öppnas genom att klicka på någon av de tre nivåerna i sidomenyn (klubb, distrikt eller land). Därefter kan du antingen söka efter organisationen, distriktet eller klubbens namn. Du bör se en flik där det står Admin och under den sidan kan du klicka på Logga in som support. En ny sida/flik öppnas i din webbläsare där det kommer att framgå att ditt namn är Peepl Support eller Support Support. Nu kan du gå igenom hela menyn och göra dina ändringar.

* Observera att det kan hända att när du har använt supportkontot och stängt sidan/fliken så kommer det att åsidosätta ditt huvudkonto, det vill säga när du öppnar eller uppdaterar en annan roundtable.world-sida så kommer det att ändras till Support Support (eller Peepl Support) och inte ändras tillbaka till din användare. I detta fall måste du logga ut från Support Support (eller Peepl Support) och logga in igen som din vanliga användare. Detta kan hända i vissa fall men är inte vanligt*.

Hur man får tillgång till administratörsmenyn

Om du är administratör eller har ledningsrättigheter kan du komma åt administratörsmenyn genom att klicka på den röda administratörsknappen till höger i den övre navigationsfältet. Knappen visas på alla nivåer som du har adminrättigheter. Om knappen saknas har du inte rättigheter att administrera/förvalta den nivån, så enkelt är det. Om du hoppade över introduktionsavsnittet rekommenderar vi att du läser det nu för att förstå de olika nivåerna. Om du anser att du borde ha rättigheter kontaktar du din nationella administratör för rättigheter från föreningen.

I guiderna kan du läsa om hur du öppnar vissa sidor i administrationsområdet. För att bättre förstå hur de är konfigurerade vill vi förklara hur detta är uppbyggt. Till exempel säger vi Standardmoduler > CRM > Kontakter. Om vi färgkodar menyn är det Kategori (röd) > Menyalternativ (grön) > Undermenyalternativ (blå) *om tillgängligt*.

Huvudområde för administration

I huvudadministrationsområdet kan du lägga in och hantera innehåll. På bilden kan du se vilka menyer och undermenyer som är tillgängliga för dig.

Administratörer ser hela menyn medan chefer bara ser det innehåll som har tilldelats dem. Förvaltare kan dock aldrig få tillgång till menyn Inställningar, som är den centrala administrationsenheten och där du kan ändra grundläggande detaljer, inte bara innehåll.

Avancerade inställningar

Varje nivå har vissa variationer av menyn för avancerade inställningar. Den avancerade inställningsmenyn är nivåns centrala inställningsmeny där du kan göra ändringar som påverkar nivån, så var försiktig. Första bilden visar menyn för avancerade inställningar för den internationella nivån (se RTI-namnet i den andra kategorin), andra bilden visar menyn för föreningen (RT Demo), tredje bilden visar området (Disktrikt 1) och fjärde bilden visar klubben (RT3 Club C).

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 25. november 2022