1. Home
  2. Komma igång
  3. Inbjudan och aktivering

Inbjudan och aktivering

Aktivering

I de flesta fall får du automatiskt ett e-postmeddelande från .World med information om hur du ska fylla i ditt konto, göra rätt aktivering och välja ett lösenord för ditt konto.

*Observera att detta e-postmeddelande kan hamna i din skräppostbox eller, särskilt om du har ett gmail-konto, i en annan del av din inkorg. Titta därför noga om du inte hittar det direkt. I ämnet står det ”Välj lösenord” och det skickas från domänen xxx.world*.

Om du av någon anledning inte har fått detta e-postmeddelande, kontakta din klubbstyrelse eller DataManager och be dem skicka e-postmeddelandet på nytt. Kan även kontakta en nationsadministratör i ditt land.

Hur man skickar om inbjudningsmeddelandet

För att skicka om inbjudningsmeddelandet måste en administratör gå in i klubbarnas administratörsområde, öppna CRM och Kontakter. Hitta personen/personerna, markera kryssrutan bredvid namnet och välj ”Skicka mail för att välja lösenord igen” från rullgardinsmenyn (bild 1). Ett bekräftelsefönster visas (bild 2) för att bekräfta valet.

* Observera att om användaren redan har gjort sin aktivering och valt ett lösenord kan inget e-postmeddelande skickas. Han måste använda alternativen för glömt användarnamn/lösenord på inloggningssidan*.

*Kolumnen Lösenord? visar om användaren redan har gjort sin onboarding eller inte. Om alternativet säger Nej har hen inte gjort det, men Ja om hen har gjort det*.

*Om antalet som visas i den röda rutan är lägre än de kryssade rutorna betyder det att vissa användare inte kommer att få något e-postmeddelande. Detta kan bero på att hen redan har gjort sin aktivering eller att hens e-postadress helt enkelt saknas. Om kolumnen säger nej eller om datumet för senaste inloggning i profilen inte är inställt, kontrollera användarens e-postadress om den är inställd*.

(bild 1) Val av rätt funktion

(bild 2) Bekräftelserutan