1. Home
  2. Grupper & funktioner
  3. Tilldela adminrättigheter till användare
  1. Home
  2. Medlemskap
  3. Tilldela adminrättigheter till användare

Tilldela adminrättigheter till användare

Introduktion

På .world kan du ha antingen administrationsrättigheter eller förvaltningsrättigheter för endast innehåll, vilket förklaras i den här artikeln. Här förklarar vi hur du anger förvaltningsrättigheter för en eller flera användare.

Med tillgångsrättigheter får en användare administratörsrättigheter till specifika moduler i organisationen, distriktet eller klubben och kan göra samma sak som vilken administratör som helst. En Administratör kan aldrig få tillgång till enhetens mest grundläggande administrationsinställningar.

En administratör kan också ställas in för ett begränsat syfte, t.ex. övervaka en viss verksamhet. Se nedan för mer information.

Observera att dessa rättigheter inte löper ut eller återställs som standard utan måste inaktiveras manuellt. Se därför till att hantera dessa rättigheter vid behov.

Tilldela rättigheter till flera användare samtidigt

Från administratörsmenyn kan en administratör navigera till Inställningar > Tillgång. Här listar du alla kontakter för din enhet och en lista med kryssrutor som representerar en specifik modul. Håll muspekaren över ikonerna högst upp för att se modulens namn om du är osäker. Naturligtvis kan du använda detta även för att uppdatera endast en användare om du föredrar det. Den gör samma sak för en eller flera. Vi kommer att förklara nedan hur du får tillgång till kontrollen för en användare i taget även via modulen Kontakter.

För att skapa en administratör ska du växla den lämpliga kryssrutan så att det finns ett vitt kryss i rutan. För att ta bort adminrätten avmarkerar du kryssrutan. Placera så många som du behöver till en användare.

Om en användare har en grå rutan redan markerad som du inte kan klicka på betyder det att användaren redan har adminrättigheter för den här modulen. Detta styrs av grupper och funktioner.

Det finns ett filteralternativ, om du behöver filtrera bort något kan du titta på alternativen och prova det.

Tilldelning av rättigheter till en användare i taget

Öppna sidan CRM > Kontakter (se den här artikeln för information om kontaktsidan) från administratörsmenyn. Hitta den användare som du vill hantera hanteringsrättigheter för och välj alternativet Översikt på knappen Åtgärder.

När du har kommit till användarens register, kontrollera fliken Behörigheter. Om du vill tilldela eller ta bort en adminrättighet kan du ändra kontrollen i modulen till Ja eller Nej, beroende på vad du väljer. Klicka sedan på Spara. Nu har användaren de rättigheter som tilldelats honom.

Begränsad hantering av innehåll

Om du har ställt in hanteringsrättigheter för specifika användare kan du ge personer begränsad åtkomst till specifikt innehåll. När du gör det kan han/hon bara hantera det innehåll som du tillåter honom/hon att hantera. Vissa innehållsalternativ har denna funktion, till exempel aktiviteter. Om du ser alternativet innebär det att innehållet kan hanteras särskilt. Kom ihåg att för att ställa in en begränsad admin måste användaren redan vara inställd som admin för den modulen. Annars kan han inte ställas in som admin.

Till exempel: Om en användare har ledningsrättigheter för aktivitetsmodulen, men du vill att han bara ska kunna hantera en specifik aktivitet, skriver du användarens namn i ”Välj ledare”-inmatningen och den enda aktivitet som användaren kan se är den som tilldelats hen.

I artiklarna för innehållet kommer vi att kortfattat gå igenom alternativet begränsad hantering om det finns tillgängligt.

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 17. oktober 2022