1. Home
  2. Allmänna inställningar
  3. Anpassa instrumentpanelen

Anpassa instrumentpanelen

Introduktion

Varje organisation, distrikt eller klubb har en instrumentpanel som användarna ser när de öppnar .world. Nu har en modul skapats som gör det möjligt för administratörerna att anpassa instrumentpanelerna genom att lägga till särskilda widgetar eller ta bort, inaktivera eller lägga till anpassade texter. Detta gör det möjligt för varje enhet att ha den mest nödvändiga informationen synlig.

Anpassa instrumentpanelen

För att komma åt modulen loggar du in på ditt administratörsområde, klickar på Inställningar i menyn och klickar på Översikt under Medlemsportal. Här kan du göra ändringar i din instrumentpanel och se hur den är konfigurerad.

Sidan är uppdelad i 3 kolumner; vänster, mitten och höger. Varje kolumn kan du lägga till, flytta inaktivera rutor. Alla rutor kan inte tas bort utan du kan istället inaktivera vyn.

• Med ögonsymbolen kan du inaktivera eller aktivera rutan.
  • Med pilsymbolen kan du flytta rutan mellan rader och/eller kolumner.
  • Med symbolen för papperskorgen (visas endast på anpassade widgets) kan du ta bort widgeten.
  • Med kugghjulssymbolen (visas endast på widgetar med konfigurerbara alternativ) kan du konfigurera widgeten efter att den har skapats.

Lägg till en ny widget

Du kan lägga till en ny widget genom att trycka på knappen + Lägg till widget under varje kolumn. Sidan som visas därefter visar alla tillgängliga widgets. Vissa widgetar kan bara användas en gång, men vissa kan användas ofta och andra har konfigurationsalternativ, som textwidgeten.