Demografi

Introduktion

Alla administratörer på alla nivåer kan få tillgång till demografiska uppgifter. Det är bara demografiska uppgifter som kan se olika ut på varje nivå.

Du kan komma åt demografiska uppgifter via Admin > Demografi.

Demografi

Färgerna i demografin på alla nivåer:

• 0-9 medlemmar = RÖD
    • 10-14 medlemmar = ORANGE
    • 15-fler = GRÖN

Klubbår

Välj det klubbåret för vilket du vill se uppgifterna med hjälp av rullgardinsmenyn.

Demografi på klubbnivå

Demografin visar all viktig information om ditt bord. Du kan exportera dessa uppgifter med hjälp av Excel-knappen.

Demografi på distriktsnivå

Du har samma sak som på klubbnivån, men du kan också se alla klubbar i distriktet. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller använda sökfältet.

Demografi på nationell nivå

Du har samma sak som på klubbnivå och distriktsnivå, men du kan också se all distriktsdata i föreningen. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller använda sökfältet.

Åldersregel-validering

Observera: Kontrollera med din förening vilken åldersregel som gäller.

Åldersregel-validering på klubbnivå

På klubbnivå kan du se vilka personer som är godkända enligt föreningens åldersregel. Detta kan vara olika för varje förening. I exemplet används åldern 40 år som åldersregel. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller genom att använda sökfältet.

Åldersregel-validering på distriktsnivå

På distriktsnivå kan du se vilka personer som omfattas av åldersregeln för föreningen. Detta kan vara olika för varje förening. I exemplet används åldern 40 år som åldersregel. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller genom att använda sökfältet.

Åldersregel-validering på nationell nivå

På nationell nivå kan du se vilka personer som är godkända enligt föreningens åldersregel. Detta kan vara olika för varje förening. I exemplet används åldern 40 år som åldersregel. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller genom att använda sökfältet.

Prognos

Observera: Kontrollera med din förening vilken åldersregel som gäller.

Prognos på klubbnivå

På klubbnivå är det möjligt att se att prognosen för klubben gradvis minskar antalet medlemmar om inga nya medlemmar tillkommer under de kommande tio åren.

Prognos på nationell nivå

På nationell nivå publiceras prognosen lite annorlunda – prognos för det aktuella året och för de kommande tre åren. Samma färgschema används som i fliken Demografi. Med hjälp av Excel-knappen kan uppgifterna också exporteras. Du kan filtrera genom att trycka på kolumnnamnen eller använda sökfältet.

Notera: När det finns ”?” i ett prognosår bör du kontrollera om det aktuella klubbåret har fastställts.

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 13. januari 2023