Arbeta med segment

På kontaktsidan kan du anpassa vilka användare som visas med hjälp av fördefinierade filter och anpassade segment. Vi förklarar hur du använder segmenten i den här artikeln.

Här förklarar vi hur du kan skapa och hantera segmenten.

Skapa ett segment

Gå till kontaktsidan CRM > Kontakter och öppna segmentträdet från avsnittet Filter och klicka på Hantera segment. På den nya sidan klickar du på ikonen + lägg till segment.

På redigeringssidan för det anpassade segmentet anger du segmentets namn (kort och beskrivande) och kan anpassa om det bara ska vara synligt för dig eller andra administratörer/ledare. Du kan också tilldela enskilda ledare att underhålla segmentet om de har kontakthanteringsrättigheter.

När det gäller regelavsnittet borde det vara ganska förklarande men här är några punkter:

• Om du använder alternativet Ålder är det relativt till det aktuella datumet. Det beror på att åldersberäkningen på .world baseras på det aktuella datumet och inte kan relateras till framtiden eller det förflutna.
  • Vissa alternativ ger dig ett datumfält. Det gör att du kan definiera segmentet som det var vid ett visst datum. Samma sak med filter per nivå, det är extra anpassningar.

Det är svårt att förklara detta mer. Det bästa tipset vi kan ge är att ha segmentsidan öppen bredvid kontaktsidan och helt enkelt försöka…

För att använda segmentet klickar du bara på det aktuella segmentet. Definitionerna kommer att visas ovanpå kontakttabellen.