1. Home
  2. Medlemskap
  3. En medlem eller tidigare medlem avlider

En medlem eller tidigare medlem avlider

Introduktion

Om någon av våra medlemmar eller tidigare medlemmar avlider, finns det alternativ för att hålla reda på dessa händelser i .world. För vissa klubbar eller organisationer är detta viktigt för att upprätthålla en medlemslista för nyhetsbrev eller andra lokala funktioner.

Här kommer vi att förklara hur du kan göra detta. Du behöver inte arkivera användaren, utan bara ställa in några alternativ.

Hur du anger en användare som avliden

Alternativet finns i användarens individuella profil under avsnittet Personlig information. Fältet heter Död och om det är inställt på JA kan du ange dödsdatum. Innan du sparar alternativen kan du också ändra statusen. Om tableraren fortfarande är aktiv måste du förstås avsluta medlemsfunktionen och ställa in en funktion för tidigare medlem i stället. Se artiklar om grupper och funktioner.

I Hall of Fame och på andra listor kommer användaren att ha ett kors intill sitt namn och på kontaktlistorna på administrationssidan kan du se det i en kolumn eller skapa ett segment.