1. Home
  2. Allmänna inställningar
  3. Ändra klubbens grunduppgifter

Ändra klubbens grunduppgifter

Introduction

Administratörer kan administrera sitt land/distrikt/klubbars inställningar. Ledare kan inte göra det. Dessa inställningar är den mest grundläggande informationen men det är så viktigt att de görs. Här i den här guiden visar vi dig vad du behöver göra.

Om du för första gången konfigurerar den grundläggande informationen för din klubb eller behöver verifiera informationen av någon anledning är de viktigaste uppgifterna:

• Inställningar > Inställningar. Logo, kontaktuppgifter, språk
  • Inställningar > Offentlig profil. Riksmötesdatum

Bilder, kontaktinformation, sociala medier

För att komma till det här avsnittet går du till Inställningar > Inställningar.  Inställningarna här används främst för katalogsidan för den enhet som du ändrar, men de kan också påverka enhetens övergripande funktioner.

Logotyp

Här kan du ändra din logotyp. Det är ganska enkelt, men vi vill att du laddar upp landets logotyp eller, om du är ett distrikt/en klubb, din logotyp till den första rutan som heter Logo (liten). Den visas på den vanliga användarens huvudwebbplats i sidomenyn. Om inget är inställt här visas en bild med frågetecken.

Andra ingången är en större logotyp. Den kommer att visas i landets/distriktets/klubbens individuella katalog. Vi rekommenderar att du laddar upp en bild som har en transparent bakgrund.

Tredje inmatningen används som bakgrund på inloggningssidan. Om inget anges visas en standardbild.

Kontaktinformation

Lägg till dina kontaktuppgifter så att de som vill ta del av flikarna kan kontakta din enhet. En kort beskrivning är ett bra sätt att berätta för användarna vad du är och vad du gör.

Det är upp till dig vad du lägger in här. I allmänhet är det bredare än kanske informationen om en användare, men det är verkligen upp till dig. Håll bara informationen uppdaterad så att användarna kan kontakta dig.

Sociala medier

Om din enhet har någon av de sociala plattformar som nämns här ska du ange den direkta webbadressen till den. På katalogsidan kommer den att visas och är klickbar. Ett bra sätt att låta folk veta vilka sociala plattformar/kommunikationsplattformar du använder.

Inställningar

Här har vi lite mer komplexa inställningar som påverkar mer än bara din profil och ditt utseende. Du kan ställa in vilket standardspråk nya kontakter ska få. Naturligtvis kan de själva ändra det på sin inställningssida.

På landsnivå finns den individuella registreringsögonblicket här.

Om du ändrar inställningarna för din klubb har du ytterligare ett alternativ som gäller stadgeenliga möten. Du kan välja att skicka en kopia av alla stadgeenliga möten till alla funktioner som antingen ingår i ditt distrikt eller land. Detta kan vara användbart för att ge din distrikts- eller nationella styrelse en chans att se vad varje klubb håller på med.

Offentlig Profil

Din offentliga profil är en del av din katalog. Beroende på vilken enhet du ändrar har du olika alternativ. Distrikt har inga alternativ för offentliga profiler, endast länder och klubbar.

För länder kan du ange stadgeår och internationella gudföräldrar samt datum för årsmöten. Det är viktigt att uppdatera datum för riksmöte varje år här.

För klubbar har du fler alternativ.

• Ditt klubbnummer
  • Datum för grundandet
  • Datum för stadgarna
  • Upplösningsdatum om klubben har upplösts
  • Internationella och nationella gudföräldrar
  • Datum för stadgeenliga möten
  • Uppgifter om platserna för de fasta mötesplatserna

Liksom tidigare är det upp till ditt land att bestämma och definiera vilken information som ska skrivas in här. Viktigast är klubbens nummer och charterdatum, så vi säger att det är mer eller mindre obligatoriskt men ju mer du skriver in desto mer historia behåller du.