1. Home
  2. Ekonomi
  3. Betalningsfunktionen Mollie

Betalningsfunktionen Mollie

I .WORLD finns det nu möjlighet att integrera en automatisk betalningsfunktion under Avancerat.

Det finns dock några grundläggande saker att tänka på:

1. Läs dessa anvisningar noggrant, det handlar om pengar och registreringen måste utföras noggrant.
    2. För Mollie-registrering är det ett krav att vara med i ett register. Detta innebär att du endast kan registrera dig om du är en registrerad förening eller har registrerat en annan juridisk form för ett evenemang. För detta måste ett utdrag ur handelsregistret eller föreningsregistret laddas upp. Om detta inte sker kommer alla transaktioner att återföras med kostnader.
    3. Genom att registrera dig hos Mollie ingår du ett avtal med en tredjepartsleverantör. Denna är oberoende av Round Table/Ladies’ Circle.
    4. Ekonomiskt ansvarig är ordföranden för din bransch eller för din Förderverein e.V. Om du anger ”Club Bank Account” som betalningsmottagare eller stiftelsens konto är upp till dig, men du bör vara försiktig så att du inte blandar ihop kontona för att undvika konflikter med skattemyndigheten. Dessutom bör kontots namn vara ex. Round Table xy eller identiskt med klubbens namn. Mollie kontrollerar kontouppgifterna, ett privat konto registrerat på en person är inte tillåtet. (Den belgiska finanslagen gäller för Mollie).
    5. Peepl, operatören av .WORLD, tar ut 0,9 % av beloppet för varje transaktion, max 5 euro. Dessutom tar Mollie ut avgifter för varje transaktion i form av % och/eller fasta belopp (t.ex. kreditkort 0,25€ + 1,8% av summan. Så om du betalar 100€ med kreditkort får du kvar ca 97€ efter Peepl och Mollie). Du hittar en detaljerad lista över avgifterna här: https://www.mollie.com/de/pricing/

Så fungerar det

Att sätta upp Mollie:

1. Gå till https://www.mollie.com/ och skapa ett konto där. Du behöver ett aktuellt utdrag ur föreningsregistret och en kopia av den ekonomiskt ansvariga personens identitetskort. I föreningsregistret antecknas ordföranden som ansvarig person. Samma sak gäller för utdraget ur handelsregistret. (Registrering som oregistrerad förening är inte möjlig, vi har klargjort detta med Mollie).
  2. Slå på de betalningsfunktioner som du vill använda. För de flesta räcker det nog med kreditkort och PayPal.
  3. Om du vill betala med banköverföring via Mollie (rekommenderas inte på grund av avgifterna 0,9 % för Peepl och 0,25 € för Mollie), observera att pengarna först går till Mollie och att Mollie sedan överför resten till dig efter att ha dragit avgifterna. Om du inte aktiverar denna funktion kommer dina normala bankuppgifter fortfarande att visas på fakturan. (När RT debiterar ditt bordskonto kommer den fortfarande att använda de bankuppgifter som du angett i TW. För att ändra dessa bankuppgifter måste du då avaktivera överföringsfunktionen i Mollie eller avaktivera Mollie helt och hållet under en kort tid i .WORLD).

Aktivera Mollie i .WORLD

1. Välj Avancerade inställningar via administratören.
    2. Välj Licens längst ner och ”Lägg till faktureringsinformation”.
    3. Gå tillbaka till den vanliga administratörsmenyn och välj Integration längst ner.
    4. Högerklicka på ”Slå på Mollie” och ange åtkomstdata för Mollie-kontot.
    5. Efter cirka 1 timme är Mollie tillgänglig med alla betalningsfunktioner som redan är aktiverade av Mollie. (Erfarenhetsvärde: PayPal gick inom 1 timme. Kreditkort 1 dag tills aktivering, banköverföring 2 dagar).