1. Home
  2. Ekonomi
  3. Avancerad ekonomi

Avancerad ekonomi

För att kunna hantera ekonomin på ett korrekt sätt i klubben bör man också hålla reda på den. Därför bör klubbkassören också ha ledningsrättigheter för detta område. Du kan ta reda på hur du beviljar dessa rättigheter här.

Under Ekonomi ”Ekonomi” i Admin-menyn. Här hittar du de viktigaste punkterna.

För en översikt och eventuella korrigeringar är den viktigaste punkten ”Konton”. Där hittar du kontosaldot, krediten (öppet konto) samt en länk via € (eurotecken) till den ekonomiska historiken för varje kontakt i tabellen. Om du klickar på €-tecknet kommer du till de utökade medlemsuppgifterna. Genom att klicka på ”Visa konto” visas alla bokningar som har upprätthållits för denna bordskontakt.

Till höger om kontona för medlemmarna finns ett fält som heter ”Ny transaktion” där du kan överföra pengar från en medlem till en annan inom klubben. Eftersom du kan bokföra pengar direkt där bör du tänka noga på hur du skriver in vad. Detta bokningsverktyg kan också användas för att korrigera bokningsfel om det inte finns någon annan möjlighet. För detta ändamål har varje klubb ett ”korrigeringskonto”, som kan bokföras där på samma sätt som andra klubbmedlemmar.

Radera fakturor och kreditnotor

Även om det aldrig borde hända finns det ibland fakturor som måste annulleras. För att göra detta måste fakturabeloppet först sättas till 0. Först då aktiveras knappen ”radera” till höger.

Samma sak gäller för kreditnotor.