1. Home
  2. Medlemskap
  3. Ändra födelsedag för en medlem

Ändra födelsedag för en medlem

Introduktion

Det kan hända att en medlems födelsedag är felaktig på plattformen. Eftersom födelsedagen är den mest kritiska informationen som vi behöver veta från våra medlemmar måste vi skydda denna förmåga ganska väl och veta vem som kan ändra den. Därför kan endast globala, nationella och distriktsadministratörer ändra denna information via supportkontot. Det är inte så att vi inte litar på att klubbadministratörerna inte kan göra detta själva, men eftersom detta är en så viktig uppgift, beslutades det att skydda detta.

Om du behöver veta hur du får tillgång till supportkontot kan du se den här guiden.

Om du tittar på den här guiden som klubbadministratör eller vanlig användare och behöver ändra en medlems födelsedag, kontakta din nationella administratör eller distriktsordförande. Naturligtvis är det självklart att du ska ange medlemmens namn och klubbens namn när du gör din begäran.

Hur man byter

Som med alla medlemsuppgifter måste de ändras på klubbnivå, så se till att du loggar in på klubben som supportkonto (profilen i det övre högra hörnet ska säga Support Support).

När du väl är där går du till CRM > Kontakter och letar upp den användare som du vill ändra födelsedagen för. Klicka på åtgärdsknappen bredvid användaren och välj Profil. Inmatningen av födelsedagen finns under avsnittet Personlig information (klicka på pennikonen). Fältet heter Födelsedatum.

*Var medveten om att om du har administratörsrättigheter för klubben men också nationella, globala eller distriktsadministratörsrättigheter, ska du följa guiden som länkas ovan om hur du får tillgång till supportkontot. Om du inte ser fältet födelsedag efter att ha följt denna guide försöker du troligen ändra det med hjälp av klubbens administrativa rättigheter*.