1. Home
  2. Medlemskap
  3. Uppsägning/avsluta medlemskap

Uppsägning/avsluta medlemskap

Introduktion

Varje år ser vi hur medlemmar lämnar organisationen av olika skäl. Från att lämna på grund av åldersgränser, till att lämna frivilligt eller i vissa fall bli utsparkade.

Här kommer vi att förklara hur vi ska hantera dessa fall.

Använda avslutningsmodulen

På användarprofilen i avsnittet Grupper och funktioner (gul ruta) finns en ikon med en person och ett litet x vid sidan av den. Om du klickar på denna öppnas fönstret för uppsägningsmodulen. Du kan skriva ett valfritt meddelande som förklarar orsaken och har alternativ för att skicka e-post till både användaren och ordföranden. Om du väljer nej skickas inget e-postmeddelande. Den typ du kan välja mellan:

• Byt till Past Member. Använd det här alternativet om medlemmen har uppnått åldersgränsen eller lämnar frivilligt. Det avslutar funktionen Medlem och lägger till en funktion Past Member utan slutdatum. Ändra också status (fältet i ”Personlig information”) från aktiv till Past Member.
  • Uteslutning. Använd den här funktionen om användaren har sparkats ut ofrivilligt. Det avslutar funktionen Medlem men hoppar över funktionen Past Member. Statusen ändras också till Uteslutning.

När modulen har körts kan du titta på profilsidan. Den borde ha uppdaterats åtminstone efter några minuter. De synkroniserade profilerna på de andra nivåerna kommer att synkroniseras senast efter tre timmar.
Om statusen (fältet under avsnittet Personlig information – se bilden överst) inte är korrekt kan du ändra den manuellt genom att klicka på pennikonen och ändra den från rullgardinsmenyn. De alternativ som är relevanta för detta ändamål är följande:

• Aktiv. Medlemmen anses vara en aktiv medlem.
  • Avstängd. Medlemmen är avstängd.
  • Vanlig Past Member. Medlemmen har lämnat frivilligt eller på grund av att han eller hon uppnått åldersgränsen.
  • Avhoppad. Medlemmen har lämnat innan åldersgränsen har uppnåtts.
  • Expelled (blacklisted). Medlemmen har avgått ofrivilligt av särskilda skäl.

Det finns inget specifikt mönster för hur statusen ska användas. Det är ett beslut som du måste fatta i din klubb eller som bestäms av föreningen.

Gör det manuellt*

Om du vill göra detta manuellt måste du göra det i följande steg:

1. Avsluta medlemsfunktionen genom att redigera den och ange ett slutdatum.
  2. Ange en tidigare medlemsfunktion för användaren och låt den starta dagen efter att medlemsfunktionen har upphört.
  3. Ändra användarens status genom att klicka på pennan vid Personlig information.

*Notera:Att göra det mer manuellt rekommenderas inte, eftersom den nationella styrelsen inte kommer att få ett e-postmeddelande om att en medlem har avgått eller stängts av, och det manuella arbetsflödet är felbenäget.

För admins

Inställningar

På nationell nivå kan administratörer konfigurera följande saker via Admin > Inställningar > Medlemskap > Slut på medlemsskap

Uppsägning av medlemskap

När en administratör på någon nivå använder uppsägningsmodulen skickas ett e-postmeddelande till de valda funktionerna i rutan Min förening och till e-postadresserna i rutan Följande e-postadresser.

Du kan lägga till ytterligare e-postadresser med ett kommatecken mellan e-postadresserna ”, ”.

Automatisk uppsägning av medlemskap

Du kan också välja Automatisk uppsägning. När en medlem fyller 40/45 år under det stadgeenliga året blir hen automatiskt en Past Member. Det finns ett datum för att se när detta kommer att ske i din förening.

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 21. november 2022