1. Home
  2. Medlemskap
  3. Ta bort/ta bort användare

Ta bort/ta bort användare

Introduktion

På .world kan du egentligen inte radera en användare när den väl har skapats. Du kan bara ta bort en användare genom att arkivera hen. I princip tas hen bort från alla poster eller listor. De viktigaste orsakerna till att detta kan behövas är följande

• Dubbla eller felaktiga poster.
  • Användaren begär uttryckligen att bli raderad (DSGVO/GDPR).
  • Om en användare utesluts i vissa fall

Ett tips! Innan du arkiverar en användare, särskilt om det beror på dubbla eller felaktiga poster, rekommenderar vi att du raderar e-postadressen och ändrar användarnamnet. E-postadressen eller användarnamnet måste vara unikt och kommer annars inte att kunna användas av ett annat konto.

Hur man arkiverar en person

För att arkivera en användare måste du öppna din kontaktsida CRM > Kontakter i administratörsmenyn. Du har två sätt att arkivera någon. Du kan använda rullgardinslistan Handling ovanför tabellen, vilket är användbart om du behöver arkivera flera användare på en gång, eller så kan du använda knappen Åtgärder och välja Arkivera från listan (se de röda rutorna). När du har bekräftat valet är användaren inte längre synlig i listan.

För att se vilka användare som är arkiverade klickar du på länken Arkiv under filtersektionen (till höger). Då visas alla arkiverade användare.

Om du har gjort det av misstag kan du klicka här på Åtgärder bredvid användaren och välja Aktivera. Om du behöver göra detta för flera användare samtidigt kan du markera kryssrutan och använda rullgardinsmenyn för åtgärder som visas överst i tabellen. Därefter är användaren synlig igen och kan redigeras. Se till att kontrollera profilen om alla inställningar/information är korrekta.

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 24. november 2022