1. Home
  2. Fotoalbum
  3. Hur skapar och ändrar man ett fotoalbum?

Hur skapar och ändrar man ett fotoalbum?

Hur du skapar ett fotoalbum

Som standard kan styrelsen och funktionen DataManager skapa och ändra fotoalbum.

1. Växla till administratörsläge
  2. Välj ”ny” (övre högra hörnet) och välj ”fotoalbum”.
  3. Lägg till en titel och en beskrivning för det nya albumet.
  4. Lägg till alla grupper som ska kunna se albumet (flera grupper kan väljas).
  5. Vid behov kan du välja ”Koppla till ett möte” och länka albumet till ett befintligt möte.
  6. Nästa
  7. Nu kan du ladda upp bilder antingen genom att dra och släppa eller genom att klicka på den lilla molnikonen.
  8. Spara

Så här ändrar du ett befintligt fotoalbum

1. Växla till administratörsläge
  2. Välj ”bilder” i den vänstra menyn
  3. Nu ser du en översikt över alla album och deras respektive publiceringsstatus.
  4. Genom att klicka på knappen ”Åtgärder” kan du välja ”hantera” för att ändra inställningar för albumet (t.ex. titel, beskrivning, publiceringsstatus för synlighet och foton).
    Det är också möjligt att ladda ner hela albumet eller radera det (VIKTIGT: radering av ett album kan inte göras ogjord!).

Om du vill ändra publiceringsstatusen för fler än ett album kan du använda kryssrutorna och åtgärden från rullgardinsrutan.