1. Home
  2. Byt klubb
  3. Hur man byter klubb

Hur man byter klubb

Introduktion

På RoundTableFamily.World finns det en modul som gör det möjligt att flytta en användare till en ny klubb, samtidigt som användarens historia och rörelser förblir synliga. Ändringar mellan klubbar måste göras på nationell nivå och av en nationell administratör, men om en användare flyttar mellan länder måste ändringen göras av en internationell administratör. Varje land kan ha olika protokoll för hur detta ska göras även om modulen är densamma. Här försöker vi förklara detta hur man hanterar antingen inom landet eller mellan länder, eftersom det alltid finns ett sätt även om det inte alltid är populärt.

Byte av klubb inom samma förening

Från din profil (ditt namn, bilden i övre högra hörnet) klickar du på Mina inställningar och därifrån klickar du på Transfer när du är på inställningssidan. Instruktioner kommer att visas i ett fönster hur du byter klubb. Det finns inget standardformulär, det är i princip upp till landet att bestämma hur detta ska hanteras.

Som standard gäller att om det inte finns någon information om hur man byter klubb, eller om det är oklart måste du kontakta antingen din klubbstyrelse eller den nationella styrelsen. Det är trots allt den nationella styrelsen som måste göra flytten. Det bästa vore dock om klubbens styrelse begär detta hos den nationella styrelsen.

*Om ikonen för transfer saknas, är du antingen på internationell nivå och inte på ditt land/distrikt/klubbnivå eller så har landet inte definierat det ansvariga fältet för att ändra detta*.

Byte av klubb mellan länder

Ett byte mellan länder är möjligt men kan endast utföras av den internationella supporten via ett supportärende. För att begära ett landsbyte, begär vi att en styrelseledamot i den nya klubben, en nationell styrelseledamot eller en nationell administratör skickar ett ärende där namn, tidigare förening/klubb och ny förening/klubb ingår. Till exempel:

Medlem: John Johnsson
Från klubb: RT1 Namn - Norge
Till klubb: RT10 Annat Namn - Sverige

När ändringen har gjorts kommer användarens gamla åtkomst att stängas och öppnas på nytt i den nya klubben. Användaren kan dock visa i sin historik i profilen var han var.

Hur en administratör kan göra transfern

Öppna administratörsmenyn från din nationella nivå och navigera till Inställningar. Där ser du menyalternativet Transfer. Här kan du:

1. Välja kontaktperson(er) från rullgardinslistan. Ja, du kan överföra fler än en åt gången om du behöver det.
  2. Välja den klubb som användaren eller användarna ska flyttas till.
  3. Överföringsdatumet representerar när den gamla medlemsfunktionen avslutas och den nya funktionen börjar.

Klicka på spara och nedanför sidan visas en lista över överföringar och status för var och en av dem.

Redigera instruktionerna för den vanliga användaren

På sidan för Transfer finns en knapp som heter ”Redigera instruktioner”. Om du trycker på den öppnas en ny sida med en textruta. Skriv i denna ruta dina instruktioner som den vanliga användaren kan se från sina inställningar.