1. Home
  2. Omröstningar
  3. Hur ändrar man och analyserar en omröstning?

Hur ändrar man och analyserar en omröstning?

När en omröstning har skapats kan den också ändras.

Ändra en omröstning

1. Växla till administratörsläge
  2. Välj ”frågor” på vänster sida
  3. Du får nu en översikt över alla utdragna, inaktiva (ännu inte påbörjade) och aktiva omröstningar.
  4. Klicka på knappen ”Åtgärder” och välj ”Hantera”.
  5. Du kan nu ändra namn, beskrivning, start- och slutdatum och även ändra alternativen.

Det du inte kan ändra är typen av omröstning. Om du behöver ändra typen av en omröstning måste du skapa den på nytt.

6. Du kan också ändra listan över inbjudna genom att välja ”ändra gäster”.
  7. Om du vill ta bort en omröstning kan du också göra så här (VIKTIGT: det går inte att ångra att ta bort en omröstning!).
  8. När du har gjort alla nödvändiga ändringar väljer du ”spara” för att spara ändringarna.
  9. Om du vill skicka en uppdatering till alla mottagare (eller bara till dem som ännu inte röstat) kan du göra det genom att välja ”skicka uppdatering”.
  10. Om uppdateringar har skickats ut eller om nya gäster har lagts till kan du hitta denna information i avsnittet ”kommunikation”.

Analysera en omröstning

Om du vill se resultatet av en omröstning går du tillväga på följande sätt:

1. Byt till administratörsläge
  2. Välj ”frågor” på vänster sida
  3. Du får nu en översikt över alla utdragna, inaktiva (ännu inte påbörjade) och aktiva omröstningar.
  4. Klicka på knappen ”åtgärder” och välj ”visa”.
  5. På höger sida kan du nu se resultatet av din omröstning.

Det är också möjligt att exportera resultaten av en omröstning till ett Excel-kalkylblad eller skriva ut dem direkt.