1. Home
  2. Ekonomi
  3. Flera finansiella organisationer

Flera finansiella organisationer

I den här artikeln förklarar vi vad en finansiell organisation är och hur du kan konfigurera den i .World.

Vad är finansiella organisationer?

Med finansiella organisationer kan du dela upp din ekonomi. Detta kan vara nödvändigt om du vill hålla reda på ekonomin för flera föreningar eller om du vill hålla reda på medlemsavgifter, aktiviteter och/eller sponsring inom en förening.

En ekonomisk organisation har alltid två dagböcker: kostnadsnoteringar/fakturor och kreditnoteringar.

Du kan lägga till en ny ekonomisk organisation via Admin > Inställningar > Ekonomi > Inställningar.

Hantera finansiella organisationer

För varje finansiell organisation kan du ställa in följande:

• Namn
  • Prefix för alla finansiella dokument (t.ex. #XYZ.202000001)
  • Logotyp på kostnadsnotor/fakturor och kreditnotor
  • Fakturans adress
  • Betalningsvillkor
  • Standardkontonummer/påminnelsemönster
  • Extra meddelande på kostnadsnotor/fakturor/kreditnotor
  • Om strukturerade meddelanden (OGM) används
  • Standardmallar för e-postmeddelanden
  • Om stöd för moms (*) är aktivt
    (*) kan endast aktiveras för nya finansiella organisationer utan kostnads- och kreditnotor.

Exempel: Tabell X har 2 finansiella organisationer: en för medlemsavgifter och aktiviteter (utan moms) och en för sponsring (med moms).

Användning av finansiella organisationer

Översikt över finansiella organisationer
Om du har lagt till mer än 1 finansiell organisation kommer menyn i förvaltningsområdet nu att se annorlunda ut. Du kommer nu att ha en knapp per finansiell organisation med 2 dagböcker under ”Kostnadsfakturor” och ”Kreditfakturor”.

Exempel: 2 finansiella organisationer (medlemsavgifter och sponsring).

Välj en finansiell organisation
Om du har lagt till mer än en finansiell organisation måste du ange genom vilken finansiell organisation kostnaden slutligen ska debiteras varje gång du organiserar en aktivitet eller tar ut en avgift.

Exempel: lägga till en avslutad aktivitet

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 12. januari 2023