1. Home
  2. Medlemskap
  3. Ta bort/radera medlemmar från systemet

Ta bort/radera medlemmar från systemet

I följande undantagsfall kan en medlem tas bort från systemet på ett ”mjukt” sätt. Namnet kommer då att försvinna från alla poster och tablån kommer att arkiveras:

• Felaktig/dubbel profil
  • Om användaren uttryckligen begär det (DSGVO).
  • Om medlemmen har uteslutits (detta måste diskuteras).

Hur det fungerar:

1. Aktivera admin längst upp till höger.
  2. I avsnittet CRM > Kontakter väljer du Åtgärder/Profil till höger om namnet.
  3. Klicka på pennan vid Personlig information och i fönstret som öppnas.
    – Ändra statusen från ”Aktiv ”till ”Avhoppad ”eller ”Expelled”.
    – Ange datum för avgång.
  4. Spara
  5. Välj pennan bredvid statusmedlemmen vid Groups & Functions och ange slutdatum.
  6. Spara
  7. Återgå till menyn till vänster CRM / Kontakter.
  8. Markera rutan till vänster om den medlem du vill arkivera.
  9. Välj ”Arkivera ”i den meny som öppnas överst.
  10. Bekräfta arkiveringen.

Du kan ångra detta steg, om det gjordes av misstag, genom att klicka på ”arkiverad” under Filter till höger i katalogträdet. Markera motsvarande medlem med ett kryss och välj ”aktivera” i menyn. Ångra sedan de ändringar som gjorts i profilen under Personlig information och Grupper och funktioner.