1. Home
  2. Medlemskap
  3. Ändra användaruppgifter

Ändra användaruppgifter

Introduktion

Om du som administratör eller moderator behöver göra ändringar i en användares uppgifter kan du göra det via användarprofilen på klubbnivå. Vanliga användare kan ändra sina egna uppgifter genom att använda länken Min profil, som förklaras bättre i den här artikeln. Nationella administratörer måste använda supportkontot, men klubbadministratörer kan använda sina rättigheter som klubbadministratör.

*Notera att det kan ta upp till tre timmar innan ändringar av e-postadressen påverkar e-postlistorna. Ändringar av e-postmeddelanden köas och analyseras i omgångar*.

Om du ser detta ovanför profilen visar du profilen på nationell/distriktsnivå och kan inte ändra något. Du måste klicka på länken ”Klicka här” för att gå till klubbadministrationen.

Vi rekommenderar att du först läser följande guider för den här guiden:

Göra ändringar i användarens uppgifter

Här kan du ändra användaruppgifter. De är uppdelad i några avsnitt. Om det finns en penna eller ett plustecken betyder det att du har några alternativ:

• *Användarens namn*. Profilbild, länkar till sociala medier, taggar.
  • Medlemsinformation. Partnerens namn
  • Inställningar. Endast alternativet för att få en tryckt tidning
  • Personlig information. Huvudfönstret för information där du kan redigera namn, användarnamn, status, anslutningsdatum och liknande.
    – Här finns också födelsedagen men den kan bara redigeras av ett supportkonto (alltså nationella administratörer). Här är guiden om hur du ändrar födelsedagen
  • Kontaktuppgifter. Användarens adress, telefonnummer och e-post
  • Arbete. Användarens jobb och/eller tidigare jobb.
  • Utbildning. Information om användarens utbildning.
  • Relationer. Kan koppla annan användare till användaren för att visa att hen har någon familj eller annan särskild relation som bör nämnas.
  • Grupper och funktioner. Ändra klubbbehörigheter för användaren. Se guiden Hantering av användargrupper och funktioner.

Det finns en möjlighet att ändra profilstrukturen och den finns tillgänglig under Inställningar > CRM > Kontakter > Profilstruktur. Just nu finns det ingen specifik guide för detta men kontakta den internationella supporten om du har frågor om detta och vill lägga till anpassade fält i profilen.