1. Home
  2. Ekonomi
  3. Abonnemang – Återkommande fakturor

Abonnemang – Återkommande fakturor

Introduktion

De flesta av oss har ett eller flera abonnemang (återkommande fakturor), oavsett om det gäller en tidning eller tidskrift, programvara som iCloud eller streamingtjänster som Netflix. Med en prenumeration betalar du samma belopp varje månad eller varje år.

Du kan också skapa prenumerationer i .world, till exempel för att automatiskt debitera dina medlemmar en medlemsavgift. I den här artikeln förklarar vi hur du lägger till en prenumeration (Återkommande fakturor).

Förteckning över abonnemang

I menyn väljer du Ekonomi > Medlemskonto (i detta fall heter det Demo) > Abonnemang.

Du ser nu en lista över alla prenumerationer. Klicka sedan på knappen ”Add subscription” (lägg till abonnemang) i den högra menyn.

Lägg till abonnemang

Att lägga till en prenumeration liknar i hög grad att lägga till en kostnadsredovisning eller en faktura, med den skillnaden att du förutom innehållet (rader med pris, beskrivning etc.) också kan ställa in specifika parametrar för automatisk förnyelse.

Under ”Allmänt” anger du vilka kontakter eller organisationer som ska faktureras upprepade gånger. Om du har flera kontonummer kan du ställa in rätt nummer.

Under ”Abonnemang” hittar du följande:

• Frekvens: årligen eller månadsvis
  • Startdatum: När kommer den första kostnadsredovisningen eller fakturan att genereras?
  • Slutdatum: När upphör abonnemanget? Om förnyelsedatumet ligger efter slutdatumet kommer abonnemanget inte längre att generera några kostnadsredovisningar eller fakturor.
  • Skicka e-post: Vill du meddela mottagarna via e-post när deras abonnemang förnyas?
  • Måste godkännas av administratör? Med den här inställningen kan du kräva att varje förnyelse måste godkännas av minst en administratör. Du kan också ange hur många dagar i förväg godkännandet kan beviljas.

Observera: Om godkännandet inte ges i tid kommer prenumerationen inte att förnyas. Vid nästa förnyelse krävs dock godkännande igen.

Under ”Innehåll” lägger du till vad som ska debiteras. Du kan lägga till flera rader här för att dela upp kostnaderna.

Visa abonnemang

Via listan över abonnemang kan du se detaljsidan för ett abonnemang. Här hittar du allmänna uppgifter om abonnemanget och datumet för nästa förnyelse.

Historik

Längst ner på detaljsidan hittar du en historik. Här hålls reda på när en prenumeration läggs till och ändras, men också vem som godkänner när eller om det inte fanns något godkännande vid förnyelsen.

Slutligen loggas också referenserna till kostnadsanteckningar och fakturor som genereras av abonnemanget med en direktlänk.

Godkännande av abonnemang

Om ett godkännande krävs enligt bekräftelsen kan man manuellt godkänna förnyelsen med knappen i den högra menyn:

Prenumerationer som kan godkännas markeras också med en symbol i listan:

Radera ett abonnemang

En prenumeration behöver inte nödvändigtvis tas bort. Du kan också ange ett slutdatum för att inte generera fler kostnadsrapporter eller fakturor.

Vill du ta bort prenumerationen ändå? Du kan göra det från informationssidan via knappen ”Ta bort” i högermenyn.

This post is also available in: enEnglish (Engelska)deDeutsch (Tyska)nlNederlands (Nederländska)frFrançais (Franska)

Updated on 2. december 2022